Biografie

Lionel Andrés Messi Cuccittini is een Argentijnse voetballer die speelt voor FC Barcelona en aanvoerder is van het Argentijnse nationale elftal. Voor een overzicht van het salaris van Lionel Messi zie de salaris pagina.

Persoonlijke informatie: Voetbal achtergrond:
Volledige naam: Lionel Andrés ”Leo” Messi 1995 2000 Newell’s Old Boys
Geboortedatum: 24 Juni 1987 2000 2003 Barcelona jeugd
Geboorteplaats: Rosario, Argentinië 2003 2003 Barcelona C
Lengte: 1.69 meter 2004 2005 Barcelona B
Positie: Aanval 2005 heden Barcelona

Lionel Messi is geboren in het stadje Rosario in Argentinië. Zijn vader werkte in een staalfabriek en zijn moeder was een part-time schoonmaakster. 

Groei problemen Messi

Contract van Lionel Messi op een servet!

De overgrootvader van Messi, genaamd Angelo Messi emigreerde in 1883 naar Argentinië. Volgens de burgemeester van Bellcaire d’Urgell (een stad in de regio Catalonië ) is de overgrootvader van Lionel Messi in dat stadje geboren.

Op elf jarige leeftijd werd er een groeihormoondeficiëntie ontdekt bij Lionel Messi. Het was toen River Plate die interesse toonde in het jonge talent, echter onbraken de financiele middelen om de medische behandeling te bekostigen. De kosten hiervan bedroegen 900 dollar per maand.

 

Vertrek naar Barcelona

Carles Rexach, sport directeur van FC Barcelona, offerde Messi een contract om naar Barcelona te komen met zijn ouders. Alle medische kosten zouden betaald worden door FC Barcelona. Het contract werd vanwege gebrek aan papier op een servet geschreven! Messi was nu officieel lid van de jeugd school van  FC Barcelona.

Club carrière bij FC Barcelona

Lionel Messi is de op een na hoogste doelpunten maker van FC Barcelona aller tijden. Alleen Cesar Rodriguez Alvarez blijft hem met 235 doelpunten voorlopig voor. Het zal niet lang duren voordat Lionel Messi deze oude club legende zal overtreffen.  Lionel Messi maakte zijn officiele debuut in het eerste van FC Barcelona op 16 november 2003 , hij was toen 16 jaar en 145 dagen jong. Minder dan een jaar later was het Frank Rijkaard die hem in een competitie wedstrijd liet debuteren. Met 17 jaar en 114 dagen was hij de derde jongste speler ooit die voor FC Barcelona debuteerde. Het record voor jongst scorende speler voor FC Barcelona ligt wel in de handen van Lionel Messi. Hij was namelijk 17 jaar en 10 maanden jong toen hij zijn eerste doelpunt scoorde in het shirt van FC Barcelona.

 

Lionel Messi voor Argentinië

Lionel Messi op jonge leeftijd

In Juni 2004 debuteerde Lionel Messi voor Argentinië onder de 20 elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Paraguay.Met datzelfde team won hij in 2005 het wereldkampioenschap voetbal onder de 20 in Nederland. Hij won daar ook de Gouden Bal en Gouden Schoen. Voor meer behaalde prijzen , zie de statistieken en salaris pagina . Zijn echte debuut kwam op 17 augustus 2005 tegen Hongarije. Hij viel toen in de 63ste minuut in , maar werd 2 minuten later eruit gestuurd wegens een kopstoot.  28 maart 2009 droeg Messi voor het eerste het nummer 10 shirt voor zijn land, tevens ook

de allereerste wedstrijd onder leiding van Diego Maradonna.

Messi samen met Antonella Roccuzzo.

Persoonlijk leven Messi

Lionel Messi werd in het verleden in verband gebracht met Macarena Lemos, ook van zijn geboortestad Rosario. Volgens geruchten is zij voorgesteld door haar vader toen Messi terugkeerde naar Rosario om van een blessure te genezen. Ook is hij in verband gebracht met glamour model Luciana Salazar. In Januari 2009 vertelde hij echter in het programma ”Hat Trick Barca” dat hij een vriendin heeft die in Argentinië woont en dat hij heel relaxt en blij is. Hij is toen gespot met dat meisje genaamd  Antonella Roccuzzo.

Messi is een ontzettend interessant persoon. De loopbaan van Lionel Messi, zijn jeugd, zijn familie en zijn drang om de beste voetballer te wereld te worden zijn te zien in het dagelijkse voetballen van messi. In het boek Messi: Hoe een jongen een wereldster werd, kun je goed lezen hoe deze jonge knul opgroeide tot de aller beste voetballer ooit. Een item over dit boek, plus een link naar waar je deze kan kopen kun je hier vinden: Messi boek

”Iedereen die ook maar iets weet van voetbal die moet weten dat er niemand beter is als Messi.”  – Luca Caioli

Bedankt voor het lezen van de biografie van Lionel Messi. Heeft u aanvullingen? Neem contact met ons op.


 

Leave a Reply